Breaking News
Home / Artikel Cahaya Islam (page 30)

Artikel Cahaya Islam

Ada Apa Dengan Kemerdekaan Malaysia?

Sebenarnya banyak perkara yang ingin saya tulis, tetapi saya rasa gambar lebih baik untuk menjelaskan maksud yang ingin disampaikan. Terlebih dahulu mari kita fahamkan apakah sebenarnya maksud merdeka. Mengikut kamus dewan, ‘merdeka’  bermaksud bebas, lepas, berdiri sendiri dan tidak bergantung kepada orang lain.. Apakah pula maksud bebas kepada masyarakat Malaysia …

Read More »

Badan Kita Anugerah Yang Perlu Dijaga

Ini adalah artikel pertama berbentuk kesihatan dalam blog ini. Dah lama sebenarnya nak tulis tentang kesihatan… Betulkan, badan kita adalah anugerah yang perlu dijaga. Tapi malangnya persepsi masyarakat kita hari ini ramai yang silap. Tengok balik, di antara kita ada yang kurus, gemuk, hensem (macam saya ni..hehe..tipu), dan berbagai-bagai lagi …

Read More »

3 Kesukaan Nabi…

Di sini saya ingin kongsikan perbualan Rasulullah dengan para sahabat tentang 3 kesukaan mereka masing-masing dalam dunia ini. Nabi Muhammad SAW bersabda, “Di atas dunia ini aku suka akan 3 perkara:” 1- Wangi-wangian. 2- Isteri yang soleh. 3- Ketenangan semasa solat. Lalu Saidina Abu Bakar menyampuk..’Wahai Rasul Allah, aku juga …

Read More »

Saya Tidak Percaya Adanya Tuhan!

Tajuk di atas bukanlah kenyataan yang saya keluarkan, tetapi ia adalah petikan dari sebuah email yang dihantar ke majalah Maskulin. Saya petik artikel ini dari majalah Maskulin isu Ogos 09. Dalam banyak2 artikel yang terdapat dalam majalah Maskulin isu ini, saya amat tertarik untuk berkongsi dengan anda semua sebuah kisah …

Read More »

Bagaimana Kalau Dah Terlanjur?

Terlanjur… “Assalamualaikum wan, saya dah baca banyak artikel serta motivasi yang dilengkapkan dalam blog wan. saya mendapatkan blog ini daripada kenalan saya. Berbalik pada tujuan sebenar saya. Begini, saya sebenarnya gadis berumur 21 tahun. dan telah kehilangan dara masa saya berumur 19 tahun…sampai sekarang saya masih lagi dgn pakwa saya. …

Read More »