Breaking News
Home / Umum (page 3)

Umum

Kad Raya Aidiladha

Sempena ketibaan hari raya Aidiladha, saya ingin menghadiahkan kepada para pembaca blog ini beberapa kad raya digital Aidiladha ini untuk sama-sama kita gunakan bagi mengirimkan ucapan raya kepada rakan-rakan. Semoga anda semua menyukainya. Terdapat dua jenis kad iaitu yang ada animasi dan kad raya yang biasa. Pilihlah yang mana anda …

Read More »

Kesilapan Di Hari Raya Yang Boleh Mendatangkan Dosa

Aidilfitri yang disambut dengan penuh kemuliaan adakalanya bertukar menjadi saham dosa. Perkara ini berlaku kerana sikap kurang prihatin terhadap sesetengah amalan yang dilakukan sepanjang musim perayaan. Jom semak kesalahan-kesalahan yang disenaraikan di bawah untuk mengelakkan kita dari mengamalkannya. Semoga Aidilfitri yang mendatang dipenuhi keberkatan dan rahmat dari Ilahi. InsyaAllah..

Read More »

Kad Raya Kartun Muslimah (Untuk Ahli)

Buat ahli blog saya, kali ini saya akan hadiahkan kepada anda kad raya muslimah. Kad raya ini disediakan dengan file PSD iaitu file Adobe Photoshop. Dengan itu boleh letakkan nama, ucapan dan ubah rekabentuk grafik kad ini sesuka hati. Terdapat 10 kad semuanya. Buat pembaca blog biasa, saya berikan 2 …

Read More »

Titisan Air Mata Kerana Tangan Si Ibu

Ketika ibu saya berkunjung, ibu mengajak saya untuk shopping bersamanya kerana dia menginginkan sepasang kurung yg baru. Saya sebenarnya tidak suka pergi membeli belah bersama dengan orang lain, dan saya bukanlah orang yang sabar, tetapi walaupun demikian kami pergi juga ke pusat membeli belah tersebut. Kami mengunjungi setiap butik yang …

Read More »

Wallpaper Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak 2011

Alhamdulillah… Kita telah melalui beberapa hari ibadah puasa di tahun 2011. Syukur kepada Allah kerana sehingga kini kita masih diberi kesihatan dan kekuatan untuk meneruskan ibadah ini. Kali ini saya ingin menghadiahkan kepada semua pembaca blog ini wallpaper Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1431 / 2010 M yang …

Read More »

Cara-cara Melayan Suami

Kehadiran suami di rumah merupakan satu rahmat kepada setiap isteri. Hanya isteri-isteri yang menderhakai suami sahaja menganggap kepulangannya suatu yang dibenci kerana dibebani dengan berbagai kerja dan tanggungjawab. Amat malang sekali jika ramai lagi isteri-isteri yang masih bersikap sedemikian.Hilanglah matlamat perkahwinan di mana isteri sebagai penenang dan penyeri rumahtangga. Di …

Read More »

Bertudung Tetapi Memikul Dosa

Saya pernah membaca petikan seorang artis yang menjawab soalan tentang pandangannya berkaitan pemakaian tudung. Soalan itu ditanya kepada beliau kerana beliau berlakon menjadi seorang gadis alim yang memakai baju kurung sopan lengkap dengan tudung. Ulasan beliau lebih kurang begini:

Read More »

Dosa Pahala Facebook Kita Sebelum & Selepas Mati

Hari ini hampir semua orang di antara kita punyai akaun Facebook. Namun berapa orang yang menilai dan mengambil berat tentang sumbangan saham pahala atau dosa yang sedang berjalan dari profile Facebook masing-masing? Ada orang berkata, ‘Eh, aku main FB suka-suka jer, tak kan berdosa kot?’. Kita harus faham setiap saat …

Read More »

Saya Dah Tak Nakal Lagi Mak…

Mak….. Terlalu bosan rasanya duduk membilang hari….. Dah hampir sepuluh bulan mak pergi, Rasanya baru semalam mak peluk kiter kan sejuk syahdu masih terasa lagi nih…. Mak tau tak….. itu lah pertama kali mak peluk anak mak yang nakal ni sejak kiter dewasa….. dan itu juga terakhir kali nya. Emmmm…rupanya …

Read More »