Home / doa / Doa Ibu

Doa Ibu

KERAMATNYA DOA IBU! 🤲🏻🥺

1. Bagaimana doa ibu boleh mampu merubah takdirnya dan takdir anak anaknya..Sebaik atau seburuk mana pun anak itu ialah zuriatnya.seorang ibu berdoa semoga anaknya menjadi anak yang soleh.Allah uji ibu tadi anaknya tak seperti yang diharapkan..imam al qurtubi berkata marah ibu bukan benci tak suka tandanya sayang…

2. Seorang ibu perlu sentiasa bermunajat kepada Allah..anaknya bukan miliknya tetapi pinjaman Allah..ibu ada titik keikhlasan dalam dirinya sejak dari mengandung lagi..bila lahirnya zuriat segala kesakitan mengandung dan melahirkan hilang begitu sahaja…Doa ibu sangat penting.kalau pun anaknya tak berjaya tetapi keberkatan tetap ada dalam diri anaknya kerana keredhaan ibu terhadap.anaknya..

3. Ada kalanya bila anak dah dewasa dan derhaka ada ibunya yang dalam keadaan marah berkata ibu tak halalkan susu ibu…Kata ustaz memang benar anaknya telah melakukan perkara yang mengecewakan ibunya tetapi adakah kata kata itu boleh merubah segalanya dalam hidup anaknya..Keberkatan hidup….keredhaan hidup anaknya..Kehilangan seluruh hidupnya…anaknya akan menjadi bertambah marah kerana kesan dari.mulut ibunya..jangan berkata begitu kerana ibu susu ibu itu milik Allah bukan milik dirinya ..

4. Kasih sayang ibu adalah sejati terhadap anaknya. Denyutan jantung anak terasa jantung dirinya…anak adalah pusaka bila ibu dan ayah dah mati…bila anak anak adam mati terputus segala amalan anak adam kecuali tiga perkara dan antaranya doa anak yang soleh, bila ibu doakan perkara yang tak baik kepada anaknya akan merosak seluruh hidupnya…bila ibu doa keburukan walaupun dalam keadaan marah Allah akan dimakbulkan..Contohnya ketika marah kita doakan anak kita sakit kita sendiri yang susah kerana bila anak kita sakit kita juga akan terpalit kalau anak kita sakit…Bila kita berdoa berdoalah yang baik baik…

5. Ibu insan yang paling hampir dalam hidup kita..kucuplah dahinya..peluklah ibu…saat ibu sakit kita lawatinya dan ikhtiar mengubatinya…Lihatlah jasa ibu saat anak sakit akan tak tidur malam menjaga anaknya berkongsi makanan dan ada kalanya tak makan kerana anak makan lebih…sungguh besar jasa ibu..

Kredit penulis asal

About mai

Check Also

Tiba-tiba, orang sihat pulak mati.

NIAT NAK BANGUN 4.00 PAGI Kita di Padang Mahsyar nanti kita akan menyesal, “Kenapa aku …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *